Achtste Groot Roparun Dictee groot succes!

De achtste editie van het Groot Roparun Breda dictee was weer een succes! De opbrengst was  € 485,00! Deze gaat geheel naar het goede doel van Roparun!

Op woensdagavond 17 april werd voor de zevende keer Het Grand Roparun Dictee Breda gepresenteerd door team 136 Daar Lopen We Voor. Het vond plaats op het Stedelijk Gymnasium Breda.

Otto Knitel, de schrijver van het dictee, had weer een prachtige tekst gemaakt. Het dictee bestond uit acht zinnen die dit jaar – na een inleidende zin – elk een van de moderne zeven wereldwonderen behandelden.

Yvonne Né, dichteres, was weer bereid het dictee voor te lezen en Marie-José Verstappen, docente van het Stedelijk Gymnasium, was juryvoorzitter.

Het was weer zwoegen voor de deelnemers! Ruim 30 deelnemers deden mee aan het dictee. Leuk te vermelden dat er jaarlijks ook een aantal deelnemers uit België naar Breda komen om mee te doen aan het Roparundictee!

In de aula van het gymnasium werd diezelfde avond een lenteconcert door leerlingen gehouden. Vooraf was er enige bezorgdheid bij de dicteeorganisatie of dit niet tot geluidsoverlast zou leiden. Dit was gelukkig niet het geval Tijdens de pauze konden we, onder genot van een drankje, genieten van de muzikaliteit van deze leerlingen!

Terwijl zaten de juryleden zich te buigen over de uitslag van de dictees, wat deze keer een pittige klus bleek. Bij de cracks was een shoot-out nodig tussen Rein Leentfaar en Rien Wisse (beiden met 1 fout in het dictee). De extra moeilijke zin met veel woorden uit Van Dale werd met nipt verschil beter gemaakt door Rien Wisse, waarmee deze plaatselijke crack voor het tweede jaar op rij winnaar werd in Breda. Rein Leentfaar werd tweede en Andy van Halen derde.

Bij de liefhebbers was de eerste prijs voor Ingrid Zeeuwe, de tweede voor Piet Laan en de derde plaats voor ons teamlid Gerard Lutz!

De avond verliep weer gezellig en sfeervol. Het gaat op deze avond niet om het aantal fouten, maar om de sfeer en de opbrengst voor het goede doel van Roparun!

Bedankt Yvonne, Marie-José, Otto en Bob, voor jullie vrijwillige bijdrage!

Uitgeverij de Geus, Van Kemenade &Hollaers, De Vrije Boekhandel, HSA Breda en VVV Breda bedankt voor de sponsoring van de prijzen! Stedelijk Gymnasium Breda hartelijk dank voor het gratis beschikbaar stellen van de zaal!

We danken alle deelnemers voor hun aanwezigheid en hopen dat volgend jaar nog meer deelnemers de drempel durven te nemen om het dictee te maken!

De dicteeorganisatie: Bob Leclercq, Otto Knitel en Anny Havermans