Daar Rocken We Voor 2019

Op 27 april 2019 (Koningsdag) organiseert Roparunteam “Daar Lopen We Voor” de tweede editie van het muziekevenement “Daar Rocken We Voor” in Café de Speeltuin aan de Visserstraat te Breda. Vanaf 18.00u zullen zes bands tot in de late uurtjes een gevarieerd programma verzorgen. Tijdens het evenement zijn verschillende manieren voor de bezoekers om bij te dragen aan het goede doel.

Het team ‘Daar Lopen We Voor’ heeft verspreid over de afgelopen acht jaar een bedrag van ongeveer € 144.000 over kunnen maken op de rekening van Stichting Roparun om mensen te ondersteunen die zich in het laatste stadium van kanker bevinden onder het motto ‘Leven toevoegen aan de dagen waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.

Programma

18.00u – 19.15u: MAMA JEAN plays Fleetwood Mac (acoustic)

19.45u – 20.30u: Melody & Jay Marten (acoustic)

21.00u – 21.45u: Rory Eestermans (blues, acoustic)

22.15u – 23.00u: All Stars (stevige blues and rock)

23.30u – 00.30u: Eastwood Rumble (rockcovers)

01.00u – 02.00u: Bottlecap Accident (alternatieve rock)


MAMA JEAN (18.00u – 19.15u)

Dit akoestisch trio speelt normaal een divers repertoire aan pop-rock covers. Tijdens Daar Rocken We Voor speelt MAMA JEAN een try-out van een set met alleen maar songs van Fleetwood Mac. De formatie bestaande uit Jeanine Zuijderwijk, Marcel van Beek en Marien van Zwol wordt hierbij versterkt met cajon speler Job van Beek. Meer en minder bekende songs van Fleetwood Mac zullen voorbij komen!

Melody & Jay Marten (19.45u – 20.30u)

De getalenteerde broer en zus spelen pop-rock van alle tijden, gemixt met eigen nummers van hun vijfkoppige band Piece of Eden. Punk-rock, met verschillende invloeden en stijlen die hun een unieke sound geeft. Voor deze dag gaan ze akoestisch met z’n tweeën rocken. Dat belooft een verfrissende en rauwe set te worden!

Rory Eestermans (21.00u – 21.45u)

Rory is een echte Bluesliefhebber. Dat kun je goed horen aan de muziek die hij speelt. Gewoonlijk treedt hij op met zijn Bluesband – Bluesstruck – maar deze keer zal hij in zijn eentje de Blues ten gehore brengen. Verder zal hij een aantal Country en Rock ‘n’ Roll nummers spelen. Rory hoopt dat je komt luisteren naar zijn gitaarspel en stem!

All Stars (22.15u – 23.00u)

Drie locale helden bassist Cyril Havermans (oud-bassist van de groep Focus), gitarist Harvey Blom en drummer Roel Bisschop (beide bekend van The Harvey Blom Band) gecompleteerd met blues-rock powergitarist Rob Orlemans uit Tiel (Rob Orlemans & Half Past Midnight). Deze heren gaan speciaal voor Daar Rocken We Voor een gave set wegzetten. Reken op een op blues en stevige rock georiënteerde show die het dak eraf knalt.

Eastwood Rumble (23.30u – 00.30u)

De dames en heren van de Eastwood Rumble kennen elkaar van verschillende jamsessies en muziekprojecten. Met afgelopen kerst hebben ze onder de naam The Eastwood Christmas Collective nog twee uitverkochte shows gegeven in theater De Schelleboom in Oosterhout. De gelegenheid om opnieuw een gezellige pot muziek te maken voor het goede doel Roparun konden ze niet weerstaan. Ze gaan het publiek trakteren op een gevarieerde set poprockcovers.

Bottlecap Accident (01.00u – 02.00u)

Bottlecap Accident is een alternatieve rockband uit Breda. Met Rico op zang, Lars op de bas, Julius achter de drums en Carlos op de gitaar, focust de band zich niet bepaald op één specifieke muziekstijl maar biedt het eerder een gevarieerd aanbod van stijlen. Verwacht dus een mix van metal, pop, emo en punk. Nummers vol scheurende gitaren, harde drums en geschreeuw worden afgewisseld met zachte, lieve nummers met diepe teksten waardoor Bottlecap Accident bij een breed publiek in de smaak zal vallen. In september verscheen de eerste echte muziekvideo voor het nummer Who You Want Me To Be, waarmee ze hun fans gestaag aan het uit breiden zijn. De optredens van Bottlecap Accident zijn toegankelijk voor iedereen die van energieke rockmuziek houdt en zijn vooral kenmerkend om hun humor en relaxte sfeer, ondanks de hardere muziek.