Muziekevenement “Daar Rocken We Voor”

12 mei 2018
16.00u - 18.00u en 21.30u - 04.00u
Café De Speeltuin, Visserstraat 14 in Breda

Op 12 mei 2018 organiseert Roparunteam “Daar Lopen We Voor” het muziekevenement “Daar Rocken We Voor” in Café de Speeltuin aan de Visserstraat te Breda. Een vijftal bands zullen een middag- en een avondprogramma verzorgen. Tijdens het evenement zijn verschillende manieren voor de bezoekers om bij te dragen aan het goede doel.
De toegang is gratis, maar neem je portemonnee mee voor de collectebus of om toffe loten te kopen!

Het ‘Daar Lopen We Voor’ heeft de afgelopen zeven jaar een bedrag van ongeveer € 110.000 over kunnen maken op de rekening van Stichting Roparun om mensen te ondersteunen die zich in het laatste stadium van kanker bevinden onder het motto ‘Leven toevoegen aan de dagen waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.

Programma

Middag:
16.00u – 18.00u: Mama Jean (covers, akoestische pop-rock)

Avond:
21.30u – 22.45u: Easy Wonder Band (cover, soul, funk en disco)

23.15u – 00.15u: Myllie & The Tunes (eigen werk, mix van folk, rock, blues en jazz)

00.45u – 01.45u: Stince (eigen werk, jazz)

02.15u – 04.00u: Harvey Blom Band (eigen werk, blues-rock)


Mama Jean (16.00u – 18.00u)

Dit akoestisch trio speelt pop-rock covers. Jeanine Zuijderwijk, Marcel van Beek en Marien van Zwol nemen het publiek mee op een interessante reis door de tijd (van de 70’s tot nu). Het repertoire bestaat uit gouden oude songs van bijvoorbeeld AC/DC, KISS, The Eagles, The Jam, Tom Petty en Fleetwood Mac. Maar ook hedendaagse bands als Ben Howard, James Bay en Lily Allen passeren de revue.

Easy Wonderband (21.30u – 22.45u)

Deze 7-koppige jonge band zorgt ervoor dat de voetjes van de vloer gaan. Met een breed soul/funky repertoire spelen wij de bekende nummers, van toen en nu, waarop je wel móet dansen. Hoe groot of klein het podium ook is, we zullen er staan en we zullen er een prachtige muzikale dag van maken. We kunnen niet wachten om voor je te spelen!

Myllie & The Tunes (23.15u – 00.15u)

Myllie Tunes is your vintage loving, coffee drinking curvy and tattooed girl from next door, with a voice not to forget. Her love for Jazz, Mississippi Delta Blues, Country, Swing and Rockabilly come trough in her homemade-self-written songs and covers from the heart. Her Debut album ‘She Who Dares Wins’ out now on Spotify & iTunes. https://goo.gl/Aoy6V3 & goo.gl/rckNwi

STINCE (00.45u – 01.45u)

STINCE is een jonge band die nu een jaar samen werken. De zeskoppige band bestaat uit gitaar, bas, drum, trompet, saxofoon en zang die samen grenzeloze muziek voortbrengen. Hun visie is dat niks te gek is en de uitdaging ligt in het combineren van verschillende karakters en genre’s. STINCE schrijft muziek voor de oplettende luisteraar en de teksten zijn een ode aan de liefde.

The Harvey Blom band (02.15u – 04.00u)

Eind 2016 leerde gitarist Harvey Blom, die ooit in Breda actief was met de formatie Crossroads Experience waarin ook drummer Ramon van Gils zat die nu furore maakt met de neo new wave formatie There There, en zanger en multi-instrumentalist Stephen Wilkinson elkaar kennen, doordat ze regelmatig bij diverse jamsessies aanwezig waren en dus ook samen op het podium stonden. Na een aantal keren zo samen gespeeld te hebben werd het al snel duidelijk dat de muzikale klik tussen de twee groter was dan die jamsessies, en werd er besloten om de muzikale broederschap verder vorm te geven.

Na korte tijd kwamen drummer Roel Bisschops en bassist Laurens Verdurmen, beide bekend van én actief in Charlie & The Welfare, op hun pad. Vanaf dat moment was The Harvey Blom Band een feit, en spenderen ze met z’n vieren zo veel mogelijk tijd in de oefenruimte of op het podium. Ze spelen lekkere blues en rock die heavy kan zijn maar ook zeker erg intiem. Deze band heeft de lef van ZZ Top, de drive van Rory Gallagher en de groove van Free!