Ik wandel de 12!

ik-wandel-de-twaalf

Wandelen het hele jaar rond, 12 verschillende wandelingen in 12 verschillende provincies gedurende 12 maanden. 1 keer meedoen of alle 12, het maakt niet uit hoe vaak, maar iedere wandeling is verrassend en u wandelt voor een goed doel: Stichting Roparun.

Voor iedere wandeling zijn er twee afstanden 12 en 24 km. Voor elke provincie is er een vaste maand toegewezen, van juni 2021 tot en met mei 2022. De wandeling in Noord-Brabant wordt verzorgd door Team065 en ons Team 136 – Daar Lopen We Voor.

De twee wandelingen van respectievelijk 12 en 24 kilometer die door deze teams samen verzorgd worden vinden plaats op zaterdag 11 september 2021. Afhankelijk van de richtlijnen i.v.m. Corona zal er gekozen worden voor de wandelingen in Breda of in Heeze.

Maar… de wandeling eerder of later lopen? Ook dat kan. U loopt hem wanneer het u uitkomt of dat nu eerder of later is. Dit kunt u aangeven bij de inschrijving. U krijgt dan een routebeschrijvingen en de GPX bestanden van de routes in Breda en Heeze via de mail en je herinneringslint via de post.

Via de volgende link kun je je inschrijven:https://ikwandelde12.nl/maanden/september/ Na de inschrijving ontvangt u van ons een betaalverzoek en verdere informatie.

Wandeling in Breda: Stad en Bos: laat je verrassen… De wandeling begint in het historisch centrum van Breda en loopt via de verrassend groene wijk Heusdenhout naar een kleine woestijn: de zandverstuiving Cadettencamp, bij Teteringen. Daar maakt de route van de 24km een lus over het terrein van Boswachterij Dorst: een afwisseling van heide en bos, oude leemputten en wie weet kom je een Schotse hooglander tegen…Samen met de 12km, loopt de route door de Teteringse Bossen weer de stad in, naar het Station Breda (start en finish).

Wandeling in Heeze: de Strabrechtse Heide; Het natuurgebied Strabrechtse Heide behoort tot één van de grootste heidegebieden van ons land. De route loopt tussen eindeloze velden met dopheide, struikheide en bossen. Als je geluk hebt kom je de schaapskudde tegen die dagelijks op de heide graast. De 24km route komt langs het grootste ven van Nederland en de overblijfselen van een onderduikerskamp.