Maarten Lolcama

Mijn naam is Maarten Lolcama en woon samen met Isabel Joosen in Breda. Bij elkaar hebben wij 2×2=4 kinderen. Isabel liep in Team 341, Parels van Breda, en zij heeft mij een paar jaar geleden besmet met het Roparun-virus. Zij deed toen voor het eerst mee en ze kwam met fantastische verhalen thuis. Toen heb ik besloten niet meer thuis op de laptop de Roparun te willen volgen, maar het zelf mee te willen gaan maken, zodra de gelegenheid zich voor zou doen.

Ik ben geboren en getogen in Breda, waar ook veel van de (oud) teamleden vandaan komen. Marien van Zwol was mijn collega bij Ingenieursbureau Antea Group. Samen hebben we regelmatig de halve marathon tijdens de Singelloop in Breda gelopen. Één keer vroeg hij mij om mee te doen met zijn feestje, namelijk de Roparun, namens een fantastische stichting Daar Lopen We Voor. Zo kwam alles samen!

Ik heb hardlopen altijd als iets fijns ervaren. Het geeft me in de eerste plaats een gevoel van vrijheid en geeft me tijd en lucht om van alles op een rijtje te zetten. Daarnaast ga je je fysiek beter voelen. Als ik nu tenslotte ook nog een goed doel kan dienen is het plaatje compleet.

Keer op keer als we met de teamleden samenkomen voelt het voor mij al als een warm bad, waar ik in terecht ben gekomen. Ieder jaar denk ik weer, wat een gemotiveerd team en wat een mooie mensen zijn dit! Ik voel me bevoorrecht om als een van de acht lopers mee te mogen doen.

Ik ga me met m’n hart en hard inzetten om ‘Leven toe te voegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.

Het geeft me ontzettend veel energie en het is het elke minuut, die erin gaat zitten meer dan waard!

Functie: Loper
Teamlid in: 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2023