Erwin Stevens

Mijn naam is Erwin Stevens. Ik woon samen met mijn vrouw Kim en mijn zoons Juul en Tijn al weer ruim 15 jaar in de Belcrum in Breda. Ik ben geboren in het pittoreske Maarheeze (tussen Eindhoven en Weert aan de A2, je komt er voorbij richting Route du Soleil).

Verder heb ik internationaal recht gestudeerd in Tilburg. Iedere dag sta ik mensen bij via hun rechtsbijstandverzekering. Ik werk dan ook bij Stichting Achmea Rechtsbijstand als jurist en sta hen voornamelijk bij in hun geschillen met de overheid (gemeente/provincie/rijk). Dat kan zijn een ongewenste wijziging in de omgeving (zoals een huisvesting van arbeidsmigranten naast je, of de plaatsing van een zonnepark in de nabijheid) of een buurman die opkomt tegen jouw bouwvergunning. Van alles wat, dat maakt het ook zo interessant.

Hardlopen is echt fijn om te doen, op zoek naar die endorfine rush. Ik loop al zolang ik me kan herinneren, en als vaste prik ieder jaar de halve marathon van Eindhoven (ook vaak de Singelloop in Breda en de Zevenheuvelenloop in Nijmegen). Een hele marathon heb ik niet geprobeerd, is echt wel andere koek. Maar wie weet..

Verder houd ik van koken, voetbal (steeds minder zelf helaas), goede films en series kijken (dáár is veel tijd in gaan zitten) en heb ik best wel een bourgondische inslag. Niets leukers dan lekker ouwehoeren aan de bar.

Ik ga dit jaar voor het eerst meelopen, een hele eer dat ik erbij mag zijn. Via Koen ben ik bij de groep gekomen. Het lijkt me een hele fijne en hechte groep mensen, net een familie. Dit bleek me al tijdens de opstart barbecue bij Joek en Marij en ook met de groepsapp.

Heel mooi dat dit soort initiatieven er zijn om te zorgen voor meer ondersteuning bij onderzoek naar kanker. Ook mooi om te zien dat het zo’n verbroedering teweeg brengt.

Tot snel!

Functie: Loper
Teamlid in: 2022