Janneke Geertman-Baaij

Mijn naam is Janneke Geertman, 40 jaar oud en woonachtig in het prachtige Haarlem.
Ik werk als Ergotherapeut en in mijn vrije tijd wandel ik graag in het bos of langs het strand. Verder loop ik ook graag hard, ga ik graag lekker eten met vrienden, maak ik muziek en bak ik zelf brood!

Ik heb drie keer meegedaan met Team 136 aan de Roparun (1x fietsen, 2x basiskamp), maar veel andere jaren ben ik voor het team uit gereisd als supporter langs de weg op de meest rare plekken. Het gele ‘Daar lopen we voor’ spandoek zal inmiddels bij andere teams ook bekend zijn 😉.

Op de eerste plaats veel respect voor alle deelnemers van de Roparun en de organisatie. Het is elk jaar zo bijzonder te zien hoeveel mensen zich belangeloos inzetten voor dit bijzondere en goede doel.

Mijn moeder heeft aan de basis gestaan van de oprichting van Daar Lopen We Voor. Ze overleed helaas enkele weken voor onze eerste Roparun plaatsvond, aan de gevolgen van eierstokkanker. Tijdens de Roparun voelt ze altijd een stukje dichterbij. Ze had het zo graag nog meegemaakt, en ze zou apetrots zijn als ze zou weten dat we nu al voor het 9e jaar meedoen!

Er worden nog altijd ongelooflijk veel mensen getroffen door kanker, en stuk voor stuk zijn het enorme harde vechters. Ik heb daar ontzettend veel bewondering voor. Deelname aan de Roparun is afgezien van een unieke ervaring, vooral een manier om bij te kunnen dragen aan een ‘minder nare’ laatste levensfase voor mensen met kanker, en indirect hun familieleden. Omdat ik wéét hoe hard het nodig is. Daar lopen we voor!

Wil je ook meehelpen? Een donatie is zo gedaan, en elk bedrag is welkom!
Dankjewel voor je bijdrage!

Functie: Aanmoediger
Teamlid in: 2017, 2019, 2014