Janneke Geertman-Baaij

Mijn naam is Janneke Geertman, 42 jaar oud en woonachtig in het prachtige Haarlem met Mark, 2 kinderen en een beestenbende.

In 2011 hadden wij onze eerste Roparun met Daar Lopen We Voor. Mijn moeder was de reden waarom mijn man Mark het team heeft opgericht. Ze was nèt 4 weken oma van mijn jongste dochter toen ze hoorde dat ze eierstokkanker had, in het laatste stadium. 2,5 Jaar is ze ziek geweest, de kanker kende geen genade en geen grenzen. Maar wat was ze dapper, positief en trots. Niet alleen op mijn vader, ons gezin en haar kleinkinderen. Maar ook op ons Roparun-team, op alle fijne mensen die zo ontzettend betrokken waren. En op mijn plaats ben ik nog altijd trots op haar, en hoe zij met mijn vader, ons gezin en alle dierbaren om haar heen door de kanker haar positiviteit niet liet ontnemen. Tijdens de Roparun voelt ze altijd een stukje dichterbij.

Ik heb eerder als fietser en basiskamper meegedaan met Team 136 aan de Roparun, maar ook ben ik een aantal jaren voor het team uit gereisd als supporter langs de weg op de meest rare plekken en tijdstippen. Het gele ‘Daar lopen we voor’ spandoek zal inmiddels bij andere teams ook bekend zijn 😉. Dit jaar zal ik als navigator samen met mijn broer Koen (chauffeur) zorgen dat de hardlopers op de juiste plek kunnen wisselen. Een nieuwe ervaring, en bijzonder om dit samen met mijn broer te kunnen doen!

Deelname aan de Roparun is afgezien van een unieke belevenis, vooral een manier om bij te kunnen dragen aan een ‘minder nare’ laatste levensfase voor mensen met kanker, en indirect hun familieleden. We doen nu voor de 10e keer mee, en ook nu is elke bijdrage nog nèt zo hard nodig. Daar lopen we voor!

Wil je ook meehelpen? Een donatie is zo gedaan, en elk bedrag is welkom!
Dankjewel voor je bijdrage!

Functie: Navigator
Teamlid in: 2017, 2019, 2014, 2022