Verslag van het Groot Roparun Breda dictee

De zevende editie van het Groot Roparun Breda dictee was een succes!

De opbrengst is maar liefst € 395,00!

Op zaterdagavond 14 april werd voor de zevende keer Het Grand Roparun Dictee Breda gepresenteerd door team 136 Daar Lopen We Voor. Deze keer gehouden in de Grand Theatre Boekhandel op het Van Coothplein in Breda.

Otto Knitel, de schrijver van het dictee, had weer een prachtige tekst gemaakt, met dit keer als thema de geschiedenis van het Grand Theatre, een voormalige bioscoop in Art-Deco stijl. Yvonne Né, dichteres, was weer bereid het dictee voor te lezen en Mieke Vossenaar was, zoals altijd, aanwezig als voorzitter van de jury.

Het was weer zwoegen voor de 31 deelnemers!

Na afloop kregen alle deelnemers gratis toegang tot het Grand Bookstore Day Ball en werd in de sfeervolle boekhandel tussen de boeken gedanst waarbij de muziek verzorgd werd door Vic van de Reijt en Ron Tebbens.

Tijdens het dansen werd de uitslag bekend gemaakt. De eerste prijs bij de “cracks” ging naar Christiane Adams en Rien Wisse (een gedeelde eerste plaats) en bij de liefhebbers naar Kevin Willems.

De avond verliep weer gezellig en sfeervol. Het gaat op deze avond niet om het aantal fouten, maar om de sfeer en de opbrengst voor het goede doel van Roparun!

Bedankt Yvonne, Mieke en Otto, voor steeds weer jullie vrijwillige bijdrage!

Boekhandel de Geus, HSA Breda, VVV Breda bedankt voor de sponsoring van de prijzen! Grietje Braaksma bedankt voor het gratis beschikbaar stellen van de zaal in de Grand Theatre Boekhandel.

We danken alle deelnemers voor hun aanwezigheid en hopen dat volgend jaar nog meer deelnemers de drempel durven te nemen om het dictee te maken!

De dicteeorganisatie: Bob Leclercq, Otto Knitel en Anny Havermans